Naast het bestuur is er een club van ruim 30 enthousiaste vrijwilligers die actief zijn voor de Dorpsveiling.

Zij lopen een wijk, zijn op de veilingavond zelf hard aan het werk, plaatsen borden of helpen met indelen van de zaal.

 

Een wijk lopen is niet zomaar een opdracht; twee en een halve maand voor de veiling een feit is worden de aankondigingen met daarop de vraag wat voor een koopjes iedereen wil inbrengen bij iedereen in de deur gegooid. Ongeveer twee weken later gaan de wijklopers huis aan huis langs de deur om te vragen wie er iets wil geven en natuurlijk wat. Als de catalogus door het bestuur is samengesteld en door de drukker is afgeleverd worden de catalogussen door het hele dorp verspreid. Tenslotte, op de dag van de veiling, halen de vrijwilligers de aangeboden koopjes op bij de huizen in hun wijk.

Best een klus dus! Gelukkig zijn er vele wijken in het dorp en is iedereen samen in een wijk ingedeeld zodat de werkzaamheden verdeeld kunnen worden.

We zijn heel blij met iedereen die ieder jaar weer helpt om alle koopjes bij elkaar te sprokkelen!!

Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die actief zijn op de veilingavond zelf: Koopjes showen, organiseren dat alles op tijd klaar staat, uitgeven van munten aan de deur, of omroepen van de kopers, bijhouden van de kopers. Zelfs de aanwezige notaris is één van onze vrijwilligers!

We zijn nog op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers!!

Vindt u het ook leuk om ook iets voor de Dorpsveiling te doen? Klik op onderstaande hamer om een mail te sturen naar het bestuur.